Čižnárová v Brazílii na Grand Prix prenikla do štvrťfinále

11.08.2014 Celý región

Rio de Janeiro 11. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v bedmintone Jana Čižnárová prenikla na medzinárodnom turnaji Yonex Grand Prix v Rio de Janeiro do štvrťfinále. Na Slovensko sa tak vracia s 2750 bodmi, ktoré si pripíše na svoje konto vo svetovom rebríčku. Informoval o tom oficiálny web Slovenského zväzu bedmintonu (SZBe).

Na turnaji hralo 131 hráčov z 26 krajín. Členka Tímu Rio v prvom kole zdolala domácu hráčku Palomu da Silvovú 3:1 na sety. V druhom kole sa situácia zopakovala a Čižnárová nastupovala na kurt opäť proti Brazílčanke, Ane Paule Camposovej, ktorá jej dokázala vziať jeden set. V boji o semifinále Slovenka už nestačila na prvú nasadenú Američanku Beiwen Zhangovú 0:3.

Čižnárová si vyskúšala aj nový bodovací systém, teda hru na tri víťazné sety do jedenásť bodov bez nadstavenia. Nové bodovanie sa na okruhu turnajov testuje od 1. augusta do 30. novembra.

"Turnaj Brasil Grand Prix 2014 je za mnou a som veľmi šťastná, že sa mi podarilo splniť môj cieľ. Všetko sa konalo v uzavretom vojenskom areáli, takže diváci neboli žiadni. Tento areál mal ešte jednu nevýhodu a to, že sa nachádzal hodinu až hodinu a pol autobusom od hotela. Organizácia mala zo začiatku veľa nedostatkov, ale postupne sa to zlepšovalo. Nový skórovací systém bol určite zaujímavý. Sama som zvedavá na názory ostatných hráčov. Zápasy sú kratšie, dve chyby a viac v jednom sete už je veľmi veľa. Na hráčoch bolo vidieť väčšie napätie. Určite je veľká zmena aj to, že za stavu 10:10 sa nenadstavuje, čo sa mne našťastie nestalo. Los pre mňa nemohol byť priaznivejší. V prvých kolách som sa vyhla nasadeným a ázijským hráčkam. V prvom zápase som bola trochu nervózna, no vedela som, že túto hráčku dokážem poraziť. V druhom zápase to už bolo iné, a aj napriek stratenému prvému setu, som si do ďalších setov verila a nepustila súperku k jej hre. Som rada, že sa mi podarilo využiť priaznivého losu a dostať sa do štvrťfinále. Tam už ma čakala prvá nasadená Američanka, s ktorou som už tento rok hrala v kvalifikácii All England, takže som vedela, čo ma čaká. Na jej rýchlu hru s veľmi presnými údermi som nestačila a prehrala som 0:3 na sety, no so svojím výkonom som spokojná," povedala Čižnárová pre www.bedminton.sk.

Výsledky slovenskej reprezentantky:
Jana Čižnárová (SR) - Paloma da Silvová (Braz.) 11:9, 11:8, 5:11, 11:8
Jana Čižnárová - Ana Paula Camposová (Braz.) 9:11, 11:3, 11:5, 11:1
Jana Čižnárová - Beiwen Zhangová (USA) 5:11, 5:11, 3:11
 

Vyberte región